Att lura sig själv

apr 16 2019

Att gå efter egen karta hellre än verklighet kallas försvar och är ett säkert sätt att lura skjortan av sig själv. Otrygghet gör att vi människor skapar våra egna uppfattningar, drar bort och lägger till så som vi orkar med, just nu.

Att ha vissa ”filter” kan ju vara enbart bra. Allt ska ju inte in i oss helt osensuerat utan kan behövas filas på en aning. Då det börjar bli till besvär och belastning för oss är då det faktiskt hindrar oss från att delta i livet på de premisser som människor runt omkring oss har.

Alldeles nyss åkte jag på kryssning till Kiel på en stor båt. Här står vi som skall med i stor klump likt en fårflock och väntar på att få komma ombord. De som är trygga nog att lugna upp sig trots olika besked, försening osv. kanske suckar och biter ihop. Mannen som inte kunde lugna sig blev ångestfylld, genomsvett och tvärilsken. I hans karta fanns det utmärkt att blev han arg så var det tillåtet att svära, domdera och skrika på personalen. Han skrek okvädningsord så det skvätte om honom.

Stakars man, han hade haft det bättre om han förstått att inte ge sig ut på resa, för det klarar han inte, eller så stanna i ångest och stå ut. Men inte! HAN GJORDE BORT SIG FULLSTÄNDIGT

Inga kommentarer

Lämna en kommentar