Train it, learn it or lose it

feb 19 2019

https://urplay.se/program/204586-ur-samtiden-konsten-att-hantera-en-foranderlig-framtid-vad-far-oss-att-krascha-och-sedan-resa-oss-igen?fbclid=IwAR1rYEnpPxtL1NQHrkDfyxt93ymx3RZR6-UWfZxeL0YGQhjnv4VGZrgdEaw

Stress- och utmattnings-tillstånd som ohälsa handlar om den egna förmågan att ta hand om sig själv! Ja det är inget nytt men fortfarande aktuellt här och nu för många människor. Vad är det då som behövs för att resa sig igen?

Självkännedom är centralt för många olika mänskliga förmågor som empati, simultanförmåga, kreativitet med många flera vilka i sin tur är centrala för att balansera sig själv i den tillvaro som vi har runt kring oss.

Det är viktigt att balansera, i själva verket dosera sina förmågor. Empati är en fantastisk förmåga men i lagom doser för sig själv. Empatisk förmåga som går överstyr och överdoseras till andra dränerar självet. Kreativitet måste balanseras med avkoppling och stiltje. Att vara i en stressig miljö som en storstad måste kanske balanseras med långsam tråkighet i en annan omgivning. Det gäller att ordinera sig själv i medvetenhet om vilka behov som finns och behöver tillfredställas. Ingen är den andra lik!

Självmakt i form av självkännedom kan tränas på olika sätt varav psykoterapi är ett.

Har Du kraschat redan och behöver träning eller är Du klok nog att vilja förebygga? Train it, learn it or you lose it.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar