Leken, myten, sagan

Nov 06 2018

Trygghet innebär leklust. Leklust har sin motsvarighet som glädje, nyfikenhet på känsloskalan. Att låta sig överraskas, flyga i möjlighetsmolnet med ”fötterna på jorden”. Att finna tillåtelse.

Leken slutar när det blir allvar! Du skall vara, böra, måsta som andra och senare också du själv kanske intalar dig. Att måsta något som inte motiverar, ger lust, föder en invårtes känsla av avsky, olust, ilska, ledsenhet… Och där är den onda cirkeln igång.

Som vuxen är det klart att det inte går att göra vad som helst. Det är inte det jag pratar om utan att inte kunna tillåta sig möjligheten, att finna sig i det som skadar. Det finns alltid en möjlig lösning på problem. Kanske att den visar sig i drömmen, myten sagan. Om själen är öppen för tolkningen.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar