Att lära av misstag

feb 12 2018

Lär du dig av dina misstag, eller gör du ständigt samma misstag? Kan det handla om hur du ser på dig själv?

Den som tror sig måsta vara perfekt kan ha svårt att erkänna misstag för sig själv och i grunden lära sig något av de misstag som med nödvändighet dyker upp hos varje individ. Perfektionism är i sig ett försvar för att slippa stanna kvar i situationer som jag inte önskar, slippa erkänna min egen mänsklighet. Ångest är påminnelsen om att stanna upp och känna efter, istället för att rymma till försvaret. Tacka ångesten för påminnelsen och stanna kvar för att känna känslan, kompassen och kunna reflektera.

Det handlar om trygghet, trygghet till reflektion över livets med och motgångar. Förnekande, skam, rationalisering… Ja försvaren är många och skiftande för att inte ta sig sig själv på allvar, och med det förmågan att ta lärdom i det som jag ångrar. Jag ångrar att jag inte… Det kan vara saker som jag ångrar, men det innebär att om jag erkänner det för mig själv gör jag inte om det jag gjorde igår även imorgon. Jag har lärt mig och kan komma vidare.

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar